nedelja, 9. november 2008

Napad Nemškega ovčarja


Konec lanskega leta je med sprehodom Longy-ja napadel Nemški ovčar, ki je neprivezan čuval dvorišče hiše tik ob cesti. Zapodil se je naravnost proti našemu psu, ki sem ga peljal na povodcu. Še preden sem lahko karkoli storil, je Longyja že zagrabil za zadnji del in z njim opletal po zraku. Ob mojem in ženinem kričanju ga je le izpustil, Longy pa je že močno krvavel. Z ženo sva ga takoj odpeljala na šivanje, kjer se kar lep čas ni zbudil iz narkoze. Seveda je sledila prijava dogodka na policiji in kasneje odškodninski zahtevek preko odvetniške službe, kar je bilo možno le zato, ker je imel sicer noro nevestni lastnik ovčarja sklenjeno stanovanjsko zavarovanje, ki krije tudi škodo, ki jo stori pes.
Seveda si nisem upal pomisliti kaj bi bilo, če bi Longy-ja sprehajala hči (kar je sicer tam že počela), ali kaj bi bilo, če bi lastnikom ovčarja ušel še drugi, kavkaški ovčar, kar se je skoraj zgodilo.



1 komentar:

Urska pravi ...

dober dan...videla sem vašo zgodbo...am tudi nam se je to zgodilo...imamo majhnega kuzka pasme yorkshire terier z imenom bobi...vedno ko smo ga sprehajali in smo srečali kaksnega psa, so se z njim vsi lepo razumeli, nikoli mu nihče ni hotel nič...potem pa tistega dne,nedeljo popoldan, ko sem z njim sla ven, hodiva, hodiva in do naja pride lep vellik pes, tak kot lesi, le rjave barve, z roza ovratnico.pomislila sem, saj ne bo nič...ko sta se povohala, je tisti pes zarenčal in ko sem to slišala, sem tistega psa z nogo odrinila stran..ampak prepozno...za hrbet je prijel Bobija in ga metal po pločniku in zraku, grizel,....Bilo je grozno...hotela sem pomagati bobiju, ampak ga nisem mogla vzdigniti k sebi, saj je tisti pes postajal vedno bolj agresniven...kmalu zatem je prišla lastnica tistega psa, prišla je iz gostilne in bila je 'pijana' dvignila je bobija, in ga dala meni...njen pes je nato odšel...ona je rekla, da se nevem kako opravičuje in da bo plačala skodo...potem sem stisnila bobija k sebi..grozno je bilo.najprej sem mislila, da ima krvavo samo nogo, vendar ko je dobil napad sem vedela da nekaj ni vredu...takoj sem se odpravila k veterinarju...najprej sem klicala dežurne veterinarje..in nato odšla v kranj...tam ga je veterinarka pobrila po htbtu in nogi...bna hrbtu je videla tri globoke ugrize...rekla je da je najglobejši 2cm...dobil je nekaj inekcij, sivati naj ga ne bi smela, ker bi se mu zagnojilo...dobil je se tisti 'krožnik'...bil je grozno bogi...cev teden sem doma preživela z njim...dobival je napade,...jedel tablete,....sedaj je minil mesec dni in rane so se zacelile...po vsem tem, se psov sploh ne boji, pač pa ljudi...Vesela sem, da je preživel...